Upgrade & retrofit
Overweegt u de aanschaf van een nieuw systeem? Vaak is het interessant en kostefficienter een bestaand (verouderd) coating, ets of ander vacuumsysteem te upgraden of retrofitten dan een nieuw systeem aan te schaffen. Een groot voordeel is dat u vaak verder kunt met uw reeds bestaande, bewezen proces en functionaliteit van uw systeem.

Op deze manier geeft u uw bestaande systeem een nieuw leven en realiseert u een aanzienlijke kostenbesparing t.o.v. de aanschaf van een nieuw systeem. Zowel de kwaliteit van uw producten als de yield van uw proces zullen aanmerkelijk verbeteren. Een door Fergutec b.v. volledig upgraded of retrofitted systeem biedt u dezelfde kwaliteit en garantie als een nieuw systeem.

Fergutec b.v. is reeds jarenlang een betrouwbare partner op dit gebied. In nauw overleg met de klant bepalen we op basis van uw budget en wensen welke zaken aangepakt worden. De volgende zaken komen doorgaans tijdens een upgrade/retrofit in aanmerking voor vervanging of revisie; besturingssysteem, pompsysteem, DC plasma power supplies, RF generatoren, opdamp- en/of sputterbronnen, drukmeetsysteem, mechanische componenten, kleppen, warm/koud water manifold, enz.

Indien gewenst vervangen wij de oude besturing (oa. Leycom, Kuhnke, Khan) door het gewenste (PLC) besturingsysteem en een vernieuwde grafische user interface (GUI). Voorbeelden hiervan zijn National Instruments Fieldpoint of Siemens PLC in combinatie met Labview of WinCC.

Fergutec neemt systemen van de bekende merken in behandeling; met name zijn wij gespecialiseerd in systemen van Leybold, Balzers, BPS Unaxis.


 Klik hier voor een impressie van enkele gerealiseerde projecten

Aanschaf gebruikt systeem
Middels onze internationale website www.fergutec.com bieden wij tevens pre-owned en gebruikte coating, ets en vacuümsystemenen aan. Indien gewenst reviseert of upgrade Fergutec b.v. deze systemen conform uw wensen of applicatie eisen.

Is er binnen uw bedrijf een dergelijk systeem surplus en overbodig? Neemt u dan contact met ons op en in overleg verzorgen wij een plaatsing op de website en bieden wij uw syste(e)m(en) aan in ons internationale netwerk van contacten.

   
 

Mogelijkheden upgrade & retrofit:
(uitbreiden/aanpassen/vervangen)

- besturingssysteem en software
- pompsysteem
- DC & RF plasma power supplies
- thermische en electronenstraal verdamper(s)
- magnetron sputterbron(nen), sputterkathoden
- (vacuum) drukmeetsysteem,
- kwarts kristal & optisch laagdiktemeetsysteem
- mechanische componenten
- kleppen, doorvoeren
- koelsysteem
- Polycold, LN2 gekoeld baffle, Meissner of Aqua trap