Fergutec biedt u de mogelijk uw bestaande QMS-systeem te upgraden of retrofitten tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Zodoende haalt u het maximale uit uw oudere bestaande Quadrupool Massa Spectrometer systeem. Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden.

       
             
 

Een upgrade of retrofit van uw bestaande systeem betekent dat u de levensduur van uw huidige installatie verlengd voor een fractie van de kosten als u het systeem zou vervangen. Upgrades en retrofits verzekeren u ervan dat uw systeem voor een extra periode van minstens 10 jaar te onderhouden is. U kunt ervoor kiezen om de mass range, analyzer, electronica, software, inlets, ionenbron, pompsysteem, detector of uw complete systeem te vervangen. U krijgt 12 maanden garantie. Hieronder staat een overzicht van de systemen die zondermeer in aanmerking komen voor een upgrade of retrofit. Neem contact met ons op voor de details en voor de beschikbare upgrades of retrofit voor uw systeem. Indien uw merk of uitvoering er niet bij staat, wil niet zeggen dat er niets mogelijk is. Neem ook dan contact met ons op en we kijken of we toch iets voor u kunnen betekenen.

 
   
 • VG 100F
 • VG 100D
 • VG 200F
 • VG 200D
 • VG 300D
 • VG SXP
 • Extrel
 • Spectramass
 • VG Sensorlab / Monitorr
 • VG Micromass PC / SX Series en Masstorr
 • VG QX QXK SQ
 • Apple based Spectralab
   

Mass range upgrade
Vergroot de mass-range van uw instrument van 100 amu naar 200 of 300 amu door het vervangen van de quadrupool. Als uw oude instrument reeds software gestuurd is zal de juiste software-ondersteuning voor de massaupgrade meegeleverd worden.

Electronica upgrade
Vervang oude, onbetrouwbare analoge controllerunits van de meeste VG systemen door ons MiniTorr upgrade pakket, bestaande uit een "state of the art" controller unit in combinatie met onze nieuwe software. Wij leveren een snelle DataSpeed™ parallelle interface, de TheRGA™ software en nieuwe electronica, u houdt uw oude RF-generator en analyzer. In sommige gevallen is het ook beter om de RF-generator te vervangen. We spreken dan van een complete systeem upgrade.

   download de MiniTorr 2 upgrade productflyer...

Software upgrade
U kunt upgraden van DOS™ naar Windows™ software in combinatie met bijna ieder VG quadrupool systeem. Wij leveren een snelle parallelle interface en de TheRGA™ software, u houdt uw huidige electronica, RF-generator & analyzer. De nieuwe TheRGA™ software geeft u multi tasking flexibiliteit binnen Windows en zorgt dat u kunt kiezen uit een uitgebreid pakket van door Windows™ ondersteunde printerdrivers. De software biedt verder geavanceerde controls zoals "gain change", "type-and-swipe", "SEM control" en "peak monitor table".

   klik hier voor een impressie van de graphic userinterface van TheRGA™ software...
   klik hier voor een impressie van de mogelijkheden van de analysesoftware...

Detector (Faraday/SEM) upgrade
Verhoog uw detectielimieten en snelheid van meten aanzienlijk door uw Faraday-only systeem te voorzien van een analoge channeltron electronmultiplier en SEM voeding. Uw gevoeligheid neemt toe tot een factor 10.000 en uw snelheid bij kleine signalen tot een factor 100.

Capilaire inlet upgrade
Voeg een veelzijdig gassampling systeem toe aan uw huidige systeem door middel van het toevoegen van een capilaire inlet. De verwarmde inlet biedt een zeer snelle responsetijd ten op zichte van samplegasveranderingen en kan overweg met waterdamp en agressieve stoffen zoals Halogenen.

Ionenbron upgrade
Upgrade uw ionenbron naar een UHV-compatible device, een "all-platinum low-degass RGA radial type" of naar een gasdichte enclosed ionsource voor een betere onderdrukking van de achtergrond in gassampling applicaties.

Pompsysteem upgrade
Wij kunnen nagenoeg ieder bestaande vacuümpompsysteem omzetten naar een turbomoleculair-drag-pompsysteem met verschillende (applicatieafhankelijke) olievrije voorvacuümpomp opties. Ook bieden we bench-top, mobiele pompsystemen en customized inletsystemen op aanvraag.