Survey mode
 
  scan in "survey mode" van een schoorsteenemissie

In de 'Survey Mode' is het mogelijk herhaalde scans te doen over een in te stellen massabereik. Dit kan een continue scan zijn over het hele massabereik, een gedeelte van het massabereik of meerdere gedeeltes van het massabereik. Als het samplegas door de inlet naar binnen komt, geeft dit een uniek karakteristiek massaspectrum gerelateerd aan het gemeten scheikundig element. Deze modus is vooral handig als u op zoek bent naar onbekende elementen. Voor een gemakkelijke interpretatie, bevindt zich in dit softwarepakket een bibliotheek van meer dan 100 spectra die automatisch worden vergeleken met de gedane meting.

Deze survey is afkomstig van schoorsteen emissie. Het bevat 1-3, Butadiene. Styrene en Acrylonitrille. Toluene en Benzene zijn ook duidelijk te zien. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 
Concentration logging  

In de 'Concentration Logging Mode' is het mogelijk tot 64 verschillende massa's te volgen als een trend t.o.v. tijd. (real-time) Om deze mode te kunnen gebruiken is calibratie vereist met een applicatieafhankelijk samen te stellen gas. Om nog beter te kunnen meten is het mogelijk te werken met 'Zero Gas Substraction'. Hierbij drukt u de achtergrond weg met behulp van een zerogas. De gekozen massa's kunnen zeer snel realtime gevolgd worden, met een minimale vertraging van 20 ms per massa. Voor langere metingen kan een softwarematige timer ingesteld worden welke metingen verricht op de ingestelde tijden, variërend van seconden tot dagen. In deze mode heeft u de mogelijkheid om alarmlevels in te stellen, de data op te laten slaan en zelfs een analoge uitgang aan te sturen. Tevens ondersteunt de software live-data export naar andere programma's middels Windows Dynamic Data Exchange. (DDE)

Deze concentration log is afkomstig van een schoorsteen waarbij gemeten is op Styrene en 1-3, Butadiene over een periode van 12 uur. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

scan in "concentration logging mode" van een schoorsteenemissie
  Detectielimieten en stabiliteit
overview van detectielimieten

U haalt lage detectielimieten, een hoge signaalstabiliteit met een hoge samplerate voor realtime monitoring in continue doorlopende processen.

Deze data laat een Aceton niveau zien van 10ppb. Ook is Dichloromethane gedetecteerd is een gasvoorraad van pure Stikstof. Met dezelfde stabiliteit zijn detectielimieten tot 1pbb mogelijk op BTXen in pure gassen of natuurlijke omstandigheden, zonder gebruik van extra hardware. (alleen membraaminlet aanpassing) Zelfs lagere detectielimieten zijn haalbaar (ppt-niveau), als u de optionele 'thermal desorption' unit toepast. Hierbij stijgt de minimale analysetijd per ingestelde massa wel naar 90 seconden, maar volledig software gestuurd. (zie 'ultra-low level detectie') Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Ultra-low level detectie   

Het toepassen van de 'thermal desorption unit' heeft als voordeel dat de samplegas(sen) snel geconcentreerd worden en daarna in eens lostgelaten en gemeten worden. Hiermee kunt extra lage detectielimieten halen. Het is afhankelijk van de te meten elementen en de procesomstandigheden of deze unit voor u ingezet kan of moet worden.

 

Deze data laat normale buitenlucht en CO2 gas, afkomstig uit een cilinder, zien met een detectie van 150ppb. Detectie tot 1/10 van de normale luchtconcentratie CO2 is aanemelijk. (100ppt) Klik op de afbeelding voor een vergroting.

ultra low level detectie door gebruik van de "thermal desorption unit"
  Offline data analyse
excel datalog voor offline data-analyse

De software beschikt over zeer goede datareview mogelijkheden, maar kunt u er altijd voor kiezen om ze niet te gebruiken! Een gemakkelijke data conversie naar ASCII is beschikbaar en behoeft slechts enkele klikken van de muis. De datafiles zijn te laden en te bekijken in populaire spreedsheetprogramma's zoals bijvoorbeeld Microsoft Excel. Alle gedane instellingen tijdens de analyse zijn opgenomen in de logfile.

Dit voorbeeld laat geconverteerde data zien van de schoorsteenmeting in Microsof Excel. Het taartdiagram is een beeld van een enkele meting temidden van honderden die zijn verzameld tijdens de metingen. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Custom made software mogelijkheden  

Elk systeem is standaard voorzien van een process control module in de software. Gebruikers zijn vrij om hiervoor zelf software te ontwikkelen of uw speciale applicatiesoftware door ons te laten schrijven. Dit is een krachtige tool en heeft teveel mogelijkheden om ze allemaal op te noemen. Een greep:

  • Het gebruik van DDE om custom made user interfaces te ontwerpen, in samenwerking met Lab Windows CVI of Labview.
  • Het automatisch regelen van multi-inlet systemen, autocalibratie, analoge I/O en alarmsettings
  • Directe tweewegs communicatie tussen onze software en ander DDE ondersteunende software.
  • Het automatisch detecteren van alarmniveaus en het aansturen van te nemen acties naar aanleiding hiervan.

Dit is een voorbeeld van een scherm dat ontworpen is om in een fabriek continue 16 verschillende gasleidingen te monitoren. On screen LED's, tekst en digitale meters geven aanvullende informatie over het proces.

speciaal voor de klant geschreven user interface

Klik op de afbeelding voor een vergroting.